Премиерът прие оставката на Христо Иванов

| от chronicle.bg |


Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Христо Иванов, съобщава Дарик.

Иванов припомни, че премиерът има правило да не връща внесена оставка. Той посочи, че ще бъде последван от тримата си заместници.

„Обемът на реформите, които трябваше да се случат, беше ясен от самото начало и от самото начало поех поста с ясното условие, че реформата трябва да се случи в този вид, в който е уговорена при стартирането на кабинета“, каза Иванов.

„Няма причина да оставам на поста си. За съжаление, свръховластяването на главния прокурор и нежеланието на политиците да погледнат в тази тема доведе до изчерпването на политическия ресурс, с който реформата в съдебната система може да се случи“, каза още Христо Иванов.

Това е втората оставка в кабинета Борисов, след като по-рано тази година поста си напусна и вътрешният министър Веселин Вучков.

Политическата си подкрепа към кабинета „Борисов“ 2 оттегли лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той посочи, че предстои политическо решение както на партията, която оглавява – ДСБ, така и на ръководството на реформаторите, дали ще има и други оставки.

След Радан Кънев, подкрепата си за правителството оттегли и депутатът Гроздан Караджов, който подава оставка и като председател на транспортната комисия.

„Днес мнозина измениха на думата си и застанаха срещу съвестта си. Но това е денят на истината, когато се вижда не само кой #КОЙ е, но и какъв е – какъв министър, какъв депутат, каква личност. Респект към Христо Иванов, който в много трудна ситуация и до последно отстояваше принципите си, бореше са за реформата и направи възможното за случването“, коментира Караджов във Facebook.

 
 
Коментарите са изключени за Премиерът прие оставката на Христо Иванов