Преговорите за иранската ядрена програма – без напредък

| от |

Според иранските представители на преговорите за иранската ядрена програма, провеждащи се в Оман, те са приключили без да се постигне напредък.

„Още не може да се говори за напредък в преговорите, но ние сме оптимисти, че ще се постигне споразумение до крайната дата 24 ноември, заяви зам. министърът на външните работи Абас Арагачи, цитиран от агенция „Ирна“.

След двудневните преговори между американския и иранския външен министър под егидата на ЕС, САЩ посочват от своя страна, че преговорите са „трудни, директни и сериозни“. Говорителката на Държавния департамент Дженифър Псаки посочи, че САЩ са твърдо решени да постигнат напредък и наблягат, че все още има време това да бъде постигнато, посочва АФП.

Въпреки,че крайния срок за споразумение на Иран с групата 5+1 /петте постоянни членове на ООН плюс Германия/ 24 ноември, наближава държавният секретар на САЩ Джон Кери и външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф след двудневни преговори не са постигнали напредък. Преговорите ще продължат утре в Маскат със среща на високопоставени политически представители на Иран и групата „5+1“, преди финалната права от 18 ноември във Виена. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Преговорите за иранската ядрена програма – без напредък