Преди битката Кубрат Пулев – Владимир Кличко

| от |

Мачът за световната титла в бокса ще бъде предаван по целия свят, а още вчера Кобрата показа, че тежи на мястото си. Кантарът измери 112 килограма, срещу 111 и половина за Кличко. През последните седмици станахме свидетели на невиждана игра на нерви и всякакви номера от страна на Кличко и неговия екип, но само след няколко часа, всичко ще бъде решено на ринга.

Днес най-ценното нещо в германския град е парче хартия – билет за мача на претендента от България срещу световния шампион по бокс Владимир Кличко. Значителният интерес към сблъсъка на ринга в 13-хилядната арена повиши двойно, дори тройно цифрите на черната борса.

Още от вчера голям брой български фенове започнаха да прииждат в Хамбург, така че Пулев ще има сериозна подкрепа. От няколко дни българският претендент работи изцяло върху психиката си.

Хиляди фенове стискат палци Кобрата да докаже силата на българския дух. С пожелание да излезе на ринга с високо вдигната глава, столичани развихриха въображението си. Парапланеристи отправиха поздрав от въздуха за най-успешния български боксьор. Те кръжаха в небето над София, издигнали огромен транспарант с неговото име и българското знаме. Столичната община публикува пожеланията си от екраните в метростанциите.

Украинецът Владимир Кличко ще защищава само една своя световна титла по бокс за професионалисти в тежка категория – на Международната боксова федерация /ИБФ/, срещу официалния претендент на ИБФ Кубрат Пулев от България. Това означава, че Владимир Кличко ако загуби мача си срещу Кубрат Пулев, той остава световен шампион на Световната боксова организация /СБО/, Световната боксова асоциация /СБА/ и Международната боксова организация /МБО/.

Премиерът Бойко Борисов поздрави Крисия, Хасан и Ибрахим за отличното им представяне на Детската „Евровизия“. Той пожела късмет и на Кубрат Пулев

 
 
Коментарите са изключени за Преди битката Кубрат Пулев – Владимир Кличко