„Прасковки“ от Таня Проданова

| от |

Както вече стана ясно, обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.

Обичаме здравословната храна. До 6 май очакваме вашите вкусотии и кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница: Chronicle.bg

Сладки „Прасковки“ от Таня Проданова.

10153811_665291416839474_8334874823350586982_n
Продукти:
2 ч.ч захар
4 яйца
1 ч.ч олио
1 ч.ч кис.мляко
1ч.л. амонячна сода
1/2 ч.л. сода бикарбонат
около 1 кг брашно.

Крем:

3/4 ч.ч захар
120 гр. кр.масло
1 ч.ч пр.мляко
200 гр. смлени орехи
трохите от издълбаните топчета.

Омесва се тесто с продуктите и се оставя да предстои около час. После се правят топченца колкото орехче и се пекат.Когато поизстинат се издълбават и това издълбаното се слага в крема.След това издълбаните топченца се запалват с крема,слепват се две по две потапят се в съд със оцветена вода – 1 червена 2 жълта, след това в захар.

 
 
Коментарите са изключени за „Прасковки“ от Таня Проданова