Последната мания в интернет са Котешките кръгове

| от |

Последната мания в интернет са Котешките кръгове, при които стопаните на писани оформят окръжност на пода, а домашната им любимка, необяснимо защо, сяда точно в средата, пише в. „Дейли мейл“.

Ветеринарите не могат да обяснят явлението, но фактът си е факт – котките са силно привлечени от окръжностите. В интернет се появиха стотици фотографии, в които господарите на животните са изпробвали номера. След като оформят кръг на пода с кабел, със залепено тиксо или друг материал, котката идва и сяда точно в центъра.

Когато се настанят там, домашните любимци упорито отказват да напуснат нарисуваната окръжност. Порталите Reddit и Imgur са затрупани с подобни снимки. Всеки притежател на котка знае колко горди и независими са тези животни. Те много трудно правят нещо, без сами да го поискат. Мнозина си мислят, че тези домашни любимци много трудно се дресират. Но номерът с кръга действал почти безотказно, твърдят феновете на новата мания.

Някои психолози обясняват привличането от кръговете с обстоятелството, че котките, досущ като кучетата, са териториални животни и обичат добре обозначените и дефинирани пространства. Поради тази причина сядат в центъра на кръга, за да обозначат притежанието му. Така те по някакъв начин се чувстват по-комфортно.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Последната мания в интернет са Котешките кръгове