Портокалов чийзкейк

| от |

Обичаме да хапваме вкусно. И да правим експерименти в кухнята.  

Обичаме здравословната храна. Зеленчуците. Салатите. И не чак толкова здравословната. Сладките изкушения. Шоколада. Сладоледа. И месото. Пържоли, скара, барбекю. Морските дарове. Рибата. Картофите. Виното. Кафето. Палачинките…

Нашият апетит за нови вкусотии няма край, така както сме сигурни, че е неизчерпаемо вашето въображение. 

Затова продължаваме да очакваме вашите кулинарни вълшебства. Сгответе любимото си ястие, снимайте го и качете снимката с рецептата към нея на нашата Фейсбук страница : Chronicle.bgна страницата на рубриката във Фейсбук Кулинарни хроники или ни го изпратете на office@chronicle.bg.

A за най-добрите ще има награди от нашите партньори. Така че… готовииииии… старт!

Портокалов чийзкейк от ILoveToCook- Did’s yummy page

1002920_734981573215005_725405324245232905_n

ДА ЖИВЕЯТ ЕКСПЕРИМЕНТИТЕ! Реших  да  направя един лимонов чийзкейк вчера,  но  си  казах  защо  да  е  лимонов,  нека  да бъде портокал. Седя  и  си  го  навивам  на  пръста, кое, какво  и  как. Докато  не  отворих  хладилника. Ами  половината продукти ги  нямам.  Е да, но  вече  портокаловия чийзкейк  така  се  беше  в  оформил  в  главата  ми,  че  нямаше  отказване… Така  неоходимите  ми  бисквити  замених  с овесени  ядки и  орехи, сметаната замених  с  един  ванилов мус. Резултатът  –  НЕВЕРОЯТЕН и  със сигурност  влиза в дебелите  готварски  книги  на  моето  семейство…

ПРОДУКТИ:

3 пак. крема  сирене / 3*200г/ или  заменете  с  извара +  3 с.л. заквасена  сметана, на стайна  температура

1 ч.ч. пудра захар

100 грама  бял  шоколад, разтопен  в  1/3  ч.ч. прясно  мляко/

2 пак. желатин разтворени  в  1/2 ч.ч. вода

сок  от  1  портокал +  настърганата  му  кора

2 пак. ванилов  мус, разбити  в 350 мл. прясно  мляко или   2 ч.ч. сметана,  разбита +  2  ванилии

за  Блата:

1 ч.ч. смлени орехи

1 ч.ч. зърнена  закуска с  овесени  ядки / смлени/

5 с.л. масло

За глазурата:

1  пак. желатин с  вкус  на  ягода разтворен  в  1/2  ч.ч. вода

1/2 ч.ч.  ягодово  сладко

плод  –  по  желание

 

ПРИГОТВЯНЕ:

Кремата сирене се  разбива  с пудрата захар с миксер.  Прибавете насърганата  портокалова кора  и изцедения сок. След  това  се  слага разтопения  бял шоколад. С миксер разбъркайте  за  няколко  минути.  Добавяте разтворения  желатин. Ако  използвате  мус  го  пригответе  според  инструкциите  и  го  прибавете  към  основната  смес. Разбъркайте  отново  с  миксера.

За  да  приготвите  блата  просто  разбъркайте добре  зърнената  закуска, орехите  и маслото. В  форма за  торта се  разтилат  така  получените трохи и  се  „натъпкват“  добре  към  дъното. Обикновенно  не  използвам  дъното  на  формата, а  слагам  пръстена  направо  върху  чинията,  подноса,  където  ще  бъде  поднасяна.  Залейте  със сметановата  смес.  ако  слагате  плодове  –  сега му  е  времето. Сложете  в  хладилник  за  около  1 час. След  това  разбийте глазурата –  разтворения  желатин  и  ягодовото  сладко.  Залейте  чийзкейка  и  оставете  да  стегне   добре за  поне  12  часа.  Дори  и  по  малко  пак  става,  но  е  хубаво  да  престои…

Резултата –  невероятен.

10325781_734980889881740_7077736309423928426_n

 
 

Моделки, които смениха имената си

| от chronicle.bg |

Точно, когато си мислиш, че познаваш някого напълно. Точно, когато си мислиш, че си изследвал всеки сантиметър от нейната личност и хоп! Името й не било точно така!

Животът на тези моделки до голяма степен е ходене и в още по-голяма степен дисциплина. Това не означава, че не можеш да имаш творчески псевдоним. Или поне да си преправиш името на „по-удобно за известен“.

Моделките в галерията ни днес са направи именно това. Вие може би не познавате някои от тях, сега е моментът да се запознаете напълно.

 
 

TUBORG разкрива нова визуална идентичност на глобално ниво

| от chronicle.bg |

Датският бранд Tuborg разкри нова глобална маркетинг кампания под мотото „Open for more”.

Кампанията предлага на младите потребители редица нови елементи, създадени да вдъхновят различни културни общности на различни пазари – в Източна Европа, Русия и Азия. Двете основни теми в кампания 2017 ще бъдат „музика“ и „традиции – от 1880 досега“.

Tuborg_5

Нова комуникация на всички нива (електронна, дигитална, външна, в търговските обекти) следва освежаването на марката, което започна с промяна във визията на всички видове опаковки на Tuborg (малка и голяма стъклена бутилка, кен, PET).

Тази промяна е първата от 2012 година насам и представлява изцяло нова иконография на бранда с нова цветна схема на логото, включваща сини елементи, които да отличат Tuborg пред повечето „зелени“ брандове. Дело е на дизайнера Turner Duckworth, който е запазил и обновил и някои съществуващи елементи – в един по-динамичен и младежки дух.

Вече е активен и новият сайт на марката. 

 
 

Мишел Пфайфър се появи на корицата на списание Interview

| от chronicle.bg |

Актрисата Мишел Пфайфър не е позирала за корицата на списание Interview от 1988 година.

Изглежда обаче сякаш изобщо не е минало толкова време, тъй като 58-годишната актриса изглежда прекрасно на априлската корица на списанието. Тя дава и интервю заедно с режисьора Дарън Аронофски, който стои зад филма „Mother!“ с нейно участие.

В интервюто за списанието тя разказва, че мрази да дава интервюта, защото се страхува, че е фалшива, а разговорът ще я разкрие.
Актрисата, номинирана три пъти за Оскар, разказва, че въпреки процъфтяващата си филмова кариера, няма зад гърба си официално обучение. Вместо това се е учила пред очите на целия свят.

„Чувствам се наистина у дома, когато съм на снимачната площадка“, казва актрисата. „По-балансирана съм, когато работя, наистина“, казва още тя.

В момента Пфайфър работи по три филмови проекта – „The Wizard of Lies” на HBO, “Mother!” на Ароновски и римейк на „Убийство в Ориент Експрес“.

 
 

Норвегия строи единствения в света корабен тунел

| от chronicle.bg |

През последните години десетки моряци са изгубили живота си във водите, където се срещат Норвежко и Северно море.

Заради това крайбрежната агенция на Норвегия е решила да изкопае „корабен тунел“ – за да  създаде едно по-сигурно преминаване на търговските плавателни съдове.

По план съоръжението ще струва 272 милиона щатски долара.

Тунелът ще бъде с височина от 46 метра, 36 метра широк и дълъг една миля (1,6км). Норвежкият парламент е отделил един милиард норвежки крона за проекта „Национален план за транспорта за 2014-2023″. Очаква се строителство да започне през 2018г.

Корабите ще осъществяват достъп до тунела от север в Селе, с южен достъп чрез Молдфйорд. Това е най-тясното място на полуостров Стад. Настоящото предложение за тунела включва и мост в близост до южния достъп, така че пешеходците да могат да виждат корабите, които преминават.

Източник: The Verge