Пореден руски туроператор банкрутира заради изчезването на директорката си

| от |

Петербургската туристическа фирма „Ветер странствий“ стана поредният руски туроператор, обявил, че прекратява дейността си, предаде ИТАР-ТАСС. Декларация по този повод е публикувана на сайта на компанията.

В нея се съобщава, че „във връзка с внезапното изчезване на генералния директор Любов Агафонова ние не сме в състояние да продължим да работим, да носим отговорност за дейността на компанията, да обслужваме поръчките, да осъществяваме финансова и друга дейност“. На сайта на фирмата се посочва още, че тя има застрахователна гаранция с покритие от 30 млн. рубли (под 1 млн. долара) във фирмата „Либерти“. Според ИТАР-ТАСС в момента зад граница се намират около 10 клиента на фалиралия туроператор и всички те имат обратни билети, поради което не се налага те да бъдат евакуирани.

„Ветер транствий“ е малка компания, занимаваща се с турове до екзотични курорти. Според прессекретаря на Руския съюз на туристическата индустрия Ирина Тюрина засега е рано да се говори за туристи, чиято ваканция е провалена.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Пореден руски туроператор банкрутира заради изчезването на директорката си