Поляк нареди кубчето на Рубик за 21 секунди с вързани очи

| от |

Поляк нареди кубчето на Рубик само за 21,17 секунди, при това с привързани очи, съобщи вестник „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.

Марчин Ковалчик постави нов световен рекорд, но това, което прави подвига му толкова забележителен, е фактът, че той го постигна, без да вижда какво правят ръцете му. Мъжът се нуждаел от няколко секунди, за да запомни схемата на кубчето на Рубик, след което успял само за още няколко секунди да го нареди с привързани очи на състезание в западния полски град Шчечин, разказва Нова телевизия.

Съдия държал лист хартия между лицето на Марчин и ръцете му, за да е сигурен, че той не може да погледне през маската. Това не е първият път, в който полякът поставя световен рекорд със специалния си талант. Той вече е носител на рекорда с време от 23,19 секунди, който постави тази година.

През ноември миналата година мъжът нареди 41 кубчета на Рубик за 54 минути и 14 секунди с привързани очи. Марчин разгледа всички 41 кубчета и запомни схемите им преди да си сложи превръзката на очите и да ги нареди.

 
 
Коментарите са изключени за Поляк нареди кубчето на Рубик за 21 секунди с вързани очи