Полицейските синдикати и финансовия министър не постигнаха съгласие

| от chronicle.bg |

Нямаме съвпадение по позициите, тъй като нямаме основания да се отказваме от нашите искания. Това каза Галентин Грозев от синдикален алианс „Сигурност“, след срещата между министъра на финансите, министъра на вътрешните работи и представители на синдикатите на служителите в МВР, предаде „Фокус”.

По думите му така внесените допълнителни предложения от Законопроекта за държавния бюджет, трябва да отпаднат незабавно. Става дума за драстично намаляване на привилегиите при пенсиониране и напускане на работещите в сектора. Той посочи, че финансовият министър Владислав Горанов и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова са призовали синдикатите за разбиране, тъй като се е създала много тежка ситуация във връзка с множеството подадени молби за напускане в МВР.

Продължаваме нашата инициатива. Имаме подадени заявления в сряда от 18.00 ч. за протести в София, Плевен, във Враца, Елхово, Варна и Добрич“, заяви Грозев и допълни, че протести ще има всеки ден. По думите му в протестите ще се включат около 20 000 служителите, което около 1/3 от общия им брой.

Като израз на добронамереност искаме да поканим господин Владислав Горанов в качеството му на финансов министър да посети един от затворите и се запознае реално със състоянието на сектора, като същевременно може да купи бака латекс и да направи нещо полезно – да боядиса стените на една от стаите. Да не забравяме, че на латински minister означава „служител“.

Това заявяват от Синдиката на служителите в затворите в България в отворено писмо, в което изразяват негодувание от предвидените в бюджета за 2016 г. „сериозни рестрикции по отношение на икономически и социални права на всички служители на сектор „Сигурност“, в частност тези в затворите и арестите”.

 
 
Коментарите са изключени за Полицейските синдикати и финансовия министър не постигнаха съгласие