Полицаите отново на протест заради Бюджет 2016

| от chronicle.bg |

Около 200 служители на МВР се събраха на протест пред Народното събрание, докато депутати в парламентарната комисия по бюджет и финанси обсъждат проекта за Бюджет 2016. На заседанието ще се гледат параметрите, засягащи социалните придобивки на униформените.

Председателят на Синдикален алианс „Сигурност“ в МВР Галентин Грозев определи присъствието на полицаите като „мирно“. По думите му полицаите не протестират, а просто напомнят за присъствието си и за обещанието на правителството да свали параграфите между 9 и 16 от проекта за Закона за бюджета.

Преди ден бюджетът беше одобрен от комисията по вътрешен ред и сигурност, а министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова посочи, че в проекта между първо и второ четене ще бъдат нанесени обещаните на полицаите промени. Тя каза още, че проектът е в процес на обсъждане с полицейските синдикати.

Според Грозев обаче все още представители на всички синдикати не са започнали да участват също в преговорите за промените и реформите в МВР.

От синдикатите се надяват правителството да изпълни своето обещание. Те обясниха малкия брой на протестиащите пред Народното събрание с факта, че е работен ден и повечето участници в неделния протест са по работните си места.

 
 
Коментарите са изключени за Полицаите отново на протест заради Бюджет 2016