Похитителят, отклонил етиопския самолет в Женева, е задържан от полицията

| от |

Швейцарските власти задържаха похитителя на самолета на етиопските авиолинии, който беше принуден да кацне тази сутрин на международното летище на Женева, съобщи за Ройтерс летищната полиция, която уточни, че всички пътници и екипажът са в безопасност.
Ethiopian_Airlines_Boeing_767-300ER_Volpati

Ситуацията е под контрол, заяви полицията, след като полет ЕТ 702 от Адис Абеба бе отклонен от първоначалната му дестинация – Рим.

Етиопски правителствен говорител, Редуан Хусейн, заяви за Ройтерс, че самолетът е направил планирано спиране в суданската столица Хартум където според него похитителят или похитителите може би са се качили на борда. „Не знаем колко са и откъде са, но изглежда вероятно да са се качили в Хартум“, заяви той преди полицията да съобщи за залавянето на нападателя

В запис на радиокомуникациите между борда на самолета и въздушния контрол, качен в Туитър, ясно се чува искане за убежище в Швейцария. Не е ясно дали от борда говори пилотът или
похитителят в записа, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, уточнява агенцията.

Трябва ни убежище или гаранция,че няма да бъдем предадени на етиопското правителство“, казва гласът в записа, постван от потребителя @MatthewKeysLive.

 
 
Коментарите са изключени за Похитителят, отклонил етиопския самолет в Женева, е задържан от полицията