Под прикритие в дома на Ивайло Захариев

| от |

Тъй като новият сезон на „Под прикритие“ наближава, а Иво (познат още като Мартин, Шмекера и още десетки превъплъщения от театъра) и цялото му семейство са изключително активни още от първия ден на протеста, решихме да изпратим агент под прикритие. Той обаче бе разкрит на секундата, затова вместо да шпионираме семейство Захариеви, ги оставихме да ни разкажат сами за себе си.

Говори семейство Захариеви. Ще попитате: „Ама, кой от двамата?” Ами и двамата. И не защото винаги мислим еднакво (пази Боже!), а защото целенасочено и упорито търсим да сме в съгласие. Ако някой от двама ни има брилянта идея и другия не я харесва – тя си остава само това- брилянтна идея. Да, скарали сме се 100% преди да се примирим с варианта, който устройва и двама ни – но така се постига единство – с компромиси.

захариеви

Денят ни започва с (все още) беззъбата усмивка на Филип. Всъщност, те зъби никнат от 1 месец, но така и не са видели бял свят още. Схемата е следната: Миряна става нощем, когато Филип има нужда от нещо, а Иво го поема сутрин, когато малкият се е наспал, докато Миряна си доспива. Често обаче снимачният ден на „Под прикритие” започва преди изгрев слънце и тогава Миряна се прощава със сутрешното доспиване. Днес е такъв ден.

филип с вуйчо му

Закусват само мъжете вкъщи. Мама пие кафе, докато започва работа – отваря лаптопа преди очите си, рови в нета и вади съкровища – публикации за Иво, Театър „София” и протестите, редактира статии за вестник „Протест” и спори по важни теми със съратниците от Протестна Мрежа.

мама работи

Междувременно, Иво праща снимки в стил зад кадър от площадката на „Под прикритие”. В четвърти сезон има толкова много екшън, неочаквани обрати и изненадващи решения, че самият той се развълнува.

под прикритие

Всъщност 80% от снимачния ден за актьорите преминава в чакане. В това време, Иво и колегите му коментират развитието на сериала и други проекти, в които участват. От време на време и по някой смс отлита към Миряна.

репетиция

Днес се снима гонитба на открито, затова всички са навлечени с безброй дрехи докато чакат. Като дойде време за екшъна обаче, адреналина е на макс и студът няма значение.

Иво няма някакво събитие тази вечер, което означава, че ще се ходи на протест и ще вечеряме вкъщи. Отиваме на площада. Там срещаме хора, които вече са наши приятели. Говорим за България. Всички сме там заради нея, защото искаме децата ни да израснат тук. Понякога губим надежда, но намираме сили помежду си, защото знаем, че носим отговорност пред поколенията, които идват след нас. Ако ние сега зарежем битката, обричаме тях.

протест

Обратно вкъщи, сядаме заедно на масата. Така трябва, така искаме. За да сме семейство. Нямаме телевизор и си говорим. Разговорът става монолог. Иво е приказлив, много приказлив. Миряна пък обича да си мълчи. Правим опити да постигнем баланс като всеки от нас има квота от 3 неща, за които да разкаже, докато сме заедно. Е, поне опитваме.

протестфилип

Докато Иво е на 82367623-тото нещо, за което разказва, Миряна се сеща – прането! Не сме проснали! „Любими, хайде ти да го направиш, аз не можах да си довърша работата днес. Филип ми разля кафето, не издържам вече…. Ама ако може и чиниите да измиеш…”. Следва дебат. Постигнат е някакъв компромис. Трябва да се отбележи и, че Иво поема сменянето на пелените, когато си е вкъщи.

Остатъкът от вечерта ни остава private.

Не можахме да издебнем как Иво простира или мие чинии, затова считаме това просто за градска легенда, за сметка на това, ще ви покажем снимка на Иво с неговите приятели от
„Exodus“ – изход за наркозависими, една кауза, която подкрепя активно. Посетете Фейсбук страницата ѝ, за да разберете повече за нея.

exodus

А наскоро семейство Захариеви се изявиха в дует и на сцената – като водещи… Май им се е получило добре, така че очакваме да ги видим скоро отново заедно. Макар ние да сме най-големи фенове на малкия Филип.

водещи

Снимки : личен архив, Антония Черишева, Иво Орешков.

 
 
Коментарите са изключени за Под прикритие в дома на Ивайло Захариев