По-голяма финансова помощ за бедните тенисисти

| от |

Тенисът минава за много елитен спорт, който не всеки може да си позволи, това важи не само за играчите, но и за зрителите. Затова ATP се заема със задачата, те обявиха, че от следващата година ще мотивират тенисистите, които са по-назад в ранглистата и понякога не могат да си позволят участие на по-големи турнири.
4

Премиите в световния тенис растат всяка следваща година, а това се дължи на по-големите наградни фондове. Австралия Оупън, който е първият Голям шлем през годината, дава старта на новия сезон през януари. Наградният фонд е 31 милиона долара, а на US Open се очаква през 2017 г. парите разпределени между играчите да достигнат до 50 милиона евро.

Но това са част от най-престижните тенис събирания, големият пай си разделят най-добрите световни ракети, за които няма зима. Световната тенис асоциация започна да мисли и обявява повече пари от 2014 г. за по-малките турнири от сериите Чалънджър, които попадат във втората категория.
1

Там наградните фондове варират от 25 000 до 150 000 долара, които са нищожни в сравнение с големите турнири, където най-добрите световни тенисисти, след като спечелят, си тръгват с чекове от по два милиона долара .

„С тези мерки искаме да направим по-голяма равнопоственост по отношение на приходите. Миналата година започнахме с реформите за справедливо разпределение на награди от Големия шлем не само за победителите и финалистит, но и за тези, които отпадат в по-ранна фаза на турнирите. Сега мислим за играчите, които не се класират изобщо или играят много рядко на турнири от Големия шлем и сериите „Мастърс„, казва Джорджо Ди Палермо, който е в борда на директорите на ATP.

2

Според него тенисистите, които не са в първите 150 позиции в класацията не трябва да плащат разходите от собствения си джоб. Тяхната кариера е съвсем различна от тези, които са в елита. Нямат печалби, а трябва да се сблъскат с големи разходи за пътувания, оборудване, обучение. Разходите на един тенисист от по-ниска категория за един сезон са от 50 000 до 70 000 евро.

С новата стратегия ръководството на ATP гарантират, че от следващата година тенисyt ще бъде икономически изгоден и за по-малките турнири, а това e добра новина за всички 2182 играчи, които се намират в ранглистата.
3

Организаторите на „Чалънджър“ турнирите не са убедени в това като Клаудио Речини, който организира 15 такива турнира в Италия. Според него е добре да бъдат наградени по слабо представените тенисисти, но тогава голям проблем ще бъдат спонсорите, които трудно се привличат все по-трудно през последните години на криза.

Само през последните три години са спрели да съществуват осем Чалънджър турнира, поради финансови проблеми.

И за финал най-добрите 10 изпълнения на Григор през 2013

 
 
Коментарите са изключени за По-голяма финансова помощ за бедните тенисисти