Плюшени играчки под формата на вирусчета Ебола

| от |

Плюшени играчки под формата на вирусчета Ебола се харчат като топъл хляб в САЩ и компанията, която ги произвежда, е изчерпала всичките си налични количества, съобщава Франс прес.

Възпитателните плюшени „червейчета“ се изработват от фирмата Giant Microbes със седалище в щата Кънеткикът. И трите модела – „Вирус Ебола“ за 9.95 долара, „Вирус Ебола – гигантска играчка“ за 29.95 долара и „Епруветка Ебола“ за 14.95 долара бяха изчерпани.

Производството на компанията стартира през 2002 година с четири модела. Днес тя продава плюшени играчки, изобразяващи над 150 вида микроби. Те се предлагат в стандартен размер, или в гигантски /60 сантиметра/.

Представители на фирмата твърдят, че това са възпитателни артикули, които могат да послужат за подаръци за хора с чувство за хумор. Формата на плюшените играчки строго отговаря на съответния микроб, наблюдаван под микроскоп. Giant Microbes е продала над 10 милиона бройки по света. Сред другите микроби, фигуриращи в производствения й списък, личат тези на антракса, на варицелата, на гонореята и на диарията, уточнява агенцията.

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Плюшени играчки под формата на вирусчета Ебола