Питър Джаксън ще прави музей на Хобита в Нова Зеландия

| от |

Питър Джаксън разкри намеренията си да създаде Музей на Хобита в Нова Зеландия, в който да изложи костюмите и аксесоарите на, използвани в адаптацията на произведението на Толкин, съобщава сп. „Фигаро“. В интервю за списанието режисьорът на „Хобит: Битката на петте армии“, който излиза във Франция на 10 декември, заявява, че смята да реализира това свое намерение до 2-3 години.

По думите му музеят ще бъде от рода на ранчото „Скайуокър“ на Джордж Лукас в Калифорния. „Запазил съм всичко (костюми, оръжия, декори, скици) в складове в Нова Зеландия“. Тъй като режисьорът смята, че „Холивуд няма нищо общо с филмите му“, музеят очевидно трябва да бъде създаден на острова, където са били заснети първите две части на трилогията. „Няма да е нещо огромно, но то със сигурност ще достави удоволствие на туристите, които посещават Нова Зеландия благодарение на моите филми. Днес те обикалят по местата на снимките, кръстосват планини и реки. Музеят на Оскарите не е поискал нищо. Но така или иначе Лос Анджелис не означава нищо за мен. От значение е Нова Зеландия, където те се родиха и бяха създадени“.

Премиерата на „Хобит: Битката на петте армии“ се състоя на 1 декември в Лондон. Това е третата и последна част от историята за приключенията на Билбо Бегинс и група хобити, които се опитват да освободят царството Еребор и да си върнат съкровище, присвоено от дракона Смог. Питър Джаксън първоначално планирал да заснеме два филма, но впоследствие решил филмите да са три по подобие на трилогията „Властелинът на пръстените“.

„Хобит: Битката на петте армии“ предлага донякъде необичаен прочит на книгата „Хобитът“, публикувана от Толкин близо 20 години преди „Властелинът на пръстените“. Във филма има сцени и персонажи, които липсват в книгата.

Питър Джаксън не притежава правата върху произведенията на Толкин, така че почитателите на поредицата вече трябва да обърнат страницата, тринайсет години след началото на приключенията на Фродо във „Властелинът на пръстените“. Два дни след премиерата във франция на 10 декември, филмът тръгва в останалата част от света./БТА

 
 
Коментарите са изключени за Питър Джаксън ще прави музей на Хобита в Нова Зеландия