Писателка от Уелс е сред най-влиятелните тийнейджъри, според „Тайм”

| от |

Beth Reekles

Писателката Бет Рийкс от Уелс беше включена в класацията на списание „Тайм” за най-влиятелни тийнейджъри, съобщи „Гардиън”. Тя е № 13 в листата, в която присъстват още Малала Юсуфзай, Джъстин Бийбър и Малия Обама. Рийкс учи в университета „Exeter University” – първи курс по физика. В момента тя довършва третия си роман.

Рийкс привлече вниманието към себе си още докато беше на 15, когато публикува първия си роман, „The Kissing Booth”, в платформата „Wattpad”. Тийнейджърската романтична драма достигна до 19 милиона читатели. Това доведе до договор с издателството „Random House”, което преиздаде книгата, както и нейното продължение – „Rolling Dice”. Предстои да излезе трета част – „Out of Tune”.

Авторката коментира, че се е мотивирала да започне да пише, защото й омръзнало всяка младежка книга да бъде за вампири, върколаци или магьосници.

„Да бъда в този списък ми дава възможност да бъда пример за подражание. Дава ми възможност да помогна на други млади момичета да постигнат това, което искат. Би било добре, ако моите постижения вдъхновят други момичета и млади жени”, коментира Рийкс.

Тя допълни: „Много е приятно, когато получа съобщения от хора, които ми казват, че досега не са чели много, но са харесали моите книги и са се запалили по четенето. Не мисля, че трябва да напиша нещо по-мрачно. Трябва да пиша книги, в които момичетата могат да се припознаят. Експериментирам с различни персонажи, сюжетни линии, но искам историите да бъдат такива, в които тийнейджърите да се припознаят”.

Все пак Рийкс казва, че на този етап писането й остава хоби, като приоритет е дипломата по физика.

 
 
Коментарите са изключени за Писателка от Уелс е сред най-влиятелните тийнейджъри, според „Тайм”