Пиронкова загуби от Серина Уилямс в Синсинати

| от Tenniskafe.com |

Цветана Пиронкова показа качествен и разнообразен тенис, но и това не се оказа достатъчно за нещо повече от четвърта достойна загуба в четвъртия ѝ мач със Серина Уилямс – 5-7 3-6 във втори кръг на Western & Southern Open в Синсинати.

Цвети често привикваше световната №1 на мрежата и я разминаваше с лекота, а пък в други случаи демонстрираше желязна защита, но така и не успя да стигне до пробив в подаването на американката, който можеше да ѝ влее увереност, че има сили за победата в днешния мач.

Уилямс наниза 15 аса и въпреки временните колебания в играта ѝ, класата на американката, заедно с мощните й удари се оказаха достатъчни, за да пречупят съпротивата на най-добрата ни тенисистка.

Двубоят започна оспорвано, като дори първа Цвети имаше възможности да вземе подаването на именитата си опонентка още в третия гейм от мача, но мощните удари на Серина я спасиха от тежката ситуация. И двете успяваха да задържат сервис геймовете си до 6-5 за световната №1, която издебна правилния момент за атака, осигури си 0-40 и с перфектно подготвена атака към мрежата и гръмотевичен форхенд по правата приключе сета.

Без точки за пробив премина вторият сет до 4-3 за Уилямс, когато американката отново премина на друго ниво и след мощен бекхенд по диагонала си осигури първи брейкбол, секунди по-късно реализиран след зверски форхенд ретур. Сервис гейм на Серина, приключил с ас № 15, беше последната точка в мача, сложил край на участието на Пиронкова в Синсинати.

Tenniskafe.com

 
 
Коментарите са изключени за Пиронкова загуби от Серина Уилямс в Синсинати