Пиронкова се класира без игра за четвъртфиналите в Линц

| от |

Цветана Пиронкова се класира без игра за четвъртфиналите на турнира в Линц. Пиронкова трябваше да се изправи срещу водачката в схемата Южени Бушар, но канадката не се появи на корта.

„След вчерашния си мач, днес се събудих със силна болка и ако продължа участието си, контузията ми може да стане по-сериозна. Исках да изляза на корта и да играя, тъй като турнирът е много хубав. Сега ще си взема колкото се може по-дълга почивка, за да се възстановя и да бъда готова за Шампионата на WTA в Сингапур, който започва след десетина дни. В момента изпитвам болка докато ходя и нямаше как да играя“, коментира канадката, цитирана от Tenniskafe.com.

;

На четвъртфиналите първата ни ракета ще се изправи срещу Карин Кнап, която също достигна до тази фаза след отказване на нейната противничка Магдалена Рибарикова при резултат 6-3 в полза на италианката. Това ще бъде трета среща между двете, а до момента Пиронкова има предимство от 2-0 победи – 6-0 6-1 в Щутгарт през 2006 г. и 6-4 6-3 на тазгодишния US Open.

Срещата между двете е първа в програмата на Централния корт, ще започне в петък от 15:00 ч. българско време и ще може да се наблюдава на живо както в ефира на „Евроспорт“, така и в интернет от линковете в секцията ни „Гледай тенис на живо“.

 
 
Коментарите са изключени за Пиронкова се класира без игра за четвъртфиналите в Линц