Пирин с „английска“ победа над Левски

| от chronicle.bg |

Единствено във футболна Англия приемат като събитие от изключителна важност домакинството на последния в класирането срещу лидера, но дънната риба Пирин показа, че подобен мач може да е интересен и у нас, след като удари водача с 1:0 в двубой от 16-ия кръг на „А“ група.

Успехът бе първи за „орлетата“ от началото на шампионата и първи над столичния гранд от над 20 години (1993).

Статуквото в таблицата обаче се запазва – „сините“ водят, но вече само с 3 точки пред Литекс и Лудогорец.

Пирин пък остава твърдо последен, на 3 пункта зад деветия Монтана. Благоевградчани се разписаха още в първата минута и устискаха аванса си до края.

Антон Костадинов изведе Маркиньос отдясно, бразилецът центрира по тревата към непокрития Мартин Тошев, който от 6-7 метра засече под гредата.

В 30-ата минута столичани вкараха топката в мрежата, но попадението правилно беше отменено заради засада.

Джереми Де Ноойер стреля от въздуха от границата на наказателното поле, вратарят Красимир Костов изби и Максимилиан Карнер добавка отблизо, но австриецът беше зад гърба на последния в отбраната на „зелените“.

След почивката Левски увеличи натиска, но Костов показа страхотен рефлекс след опасни удари на Умар Диаби, Аймен Белаид и Мигел Бедоя.

Малко преди края изстрел на резервата Денис Махмудов от дъгата пред пеналта профуча на сантиметри над гредата.

Така Левски прекъсна серия от девет мача без загуба в първенството и допусна първо поражение от 23 август, когато падна също с 0:1 при гостуването си на Локомотив в Пловдив.

 
 
Коментарите са изключени за Пирин с „английска“ победа над Левски