Пинк ще открие юбилейното издание на фестивала „Сигет“

| от chronicle.bg |

Пинк ще е хедлайнер на първия ден от фестивала „Сигет“, който ще се проведе от 9 до 16 август в столицата на Унгария Будапеща, предаде ТАСС.

Освен това на сцената на 25-тото издание на фестивала ще се качат британската рок група „Касейбиън“, алтернативната певица Пи Джей Харви, американският рапър Уиз Калифа, британският музикант Алекс Клеър, немският диджей Пол Ван Дайк, американската група „Прити реклес“, британската певица Рита Ора, ирландската инди-рок група „Ту дор синема клъб“ и много други. Организаторите ще продължат да обявяват участниците във фестивала.

В превод „Сигет“ означава „Остров“. Фестивалът се провежда на остров Обуда в Будапеща от 1993 г. и е едно от най-големите мултикултурни събития в Европа. Седмичният маратон на музиката и изкуствата привлича около 500 хиляди посетители от над 100 страни.

Фестивалът ще се разположи на 50 сцени с различни програми: концерти на представители на международната поп и рок сцена, световни звезди на електронната музика. Ще прозвучат още метал, фолк, джаз, блус, алтернативна и класическа музика. Освен това той ще предложи театрални и циркови представления, пърформанси, арт-инсталации и изложби на съвременното изкуство.

Източник: БТА

 
 
Коментарите са изключени за Пинк ще открие юбилейното издание на фестивала „Сигет“