Проучване разкри петте най-често срещани измами във Facebook

| от |

Потребителите на Facebook продължават да вярват на все същите стари лъжи, сочи ново изследване, цитирано от The Telegraph. Дори хора с добро образование се оставят да бъдат подведени да вършат в социалната мрежа неща, които са неподходящи и дори опасни.

Изследването, проведено в продължение на две години, проучва над 850 000 измами. Компанията по сигурността Bitdefender е установила, че измамници са заразили устройствата на милиони потребители, използвайки нови версии на стари трикове. Почти половината от измамите разчитат на любопитството на потребителите, които биха искали да проверят кой е разглеждал профила им. Най-широко разпространената измама предлага шанса да видим дали бившите ни партньори са ни наблюдавали тайно онлайн. Около една от всеки три измами привлича жертвите си с функции, каквито Facebook изобщо няма като бутон “не харесвам” или различни цветове за стената на профила.

Фалшиви награди, включително безплатни билети за “Дисниленд” и точки за игри, представляват 16.5 процента от измамите през последните две години. Записи на знаменитости със сексуално съдържание се използват при 7.5 на сто от измамите. В същото време видеоклипове, показващи жестоки кадри, за да привлекат вниманието на Facebook потребителите, са 1 процент от всички измами. / Агенция Фокус

 
 
Коментарите са изключени за Проучване разкри петте най-често срещани измами във Facebook