Петиция на сайта на Белия Дом за присъединяването на Аляска към територията на Русия

| от |

Петиция на сайта на Белия Дом за присъединяването на Аляска към територията на Русия събра повече от 7 500 гласа.

1212

За да се получи официален отговор на петицията от американските власти, е необходимо да се съберат още 92,5 хиляди подписа до 20-ти април. Името на автора на въпросната петиция на сайта се състои само от инициалите „S.V“, а автора и е от Анкоридж. Повечето руски новинарски агенции (СМИ) съобщават, че публикацията пред тези букви стои е на активиста Сергей Воропаев, предаде Риа Новости.

Посланието гласи:

„Гласувайте за отделянето на Аляска от САЩ и за присъединяването и към Русия“, публикацията е от 21 март. В текста се говори, че „В древноста, групи от руски сибирски жители са пресекли днешния Берингов пролив и са започнали да заселват арктическите брегове Алеутах и Алеутския архипелаг“. В петицията даже са споменати енциклопедически данни за това, че първите европейци посетили Аляска на 21-ви август 1732 година, са били членове на „Св. Гавраил“ под ръководството на геодезиста М.С.Гвоздев и под командването на штурман И.Фьодоров. всички те са били от еспедицията на А.Ф.Шестаков и Д.И.Павлуцки от 1729-1735 година.

През ноември 2012 година на сайта на Белия Дом се беше появила петиция за отделянето на Тексас, която беше подписана повече от 125 000 човека. Като отговор на това, Американските власти публикуваха кратко изявление за това, че „Бащите основатели, пионерите създали САЩ, не са имали впредвид някакви допълнителни права – например за излизане или изключване от състава на сформираните вече Съединени Американски Щати“.

 
 
Коментарите са изключени за Петиция на сайта на Белия Дом за присъединяването на Аляска към територията на Русия