Пет нови паметника в града-музей Скопие

| от |

Нови пет паметници бяха издигнати в центъра на Скопие, предаде телевизия 24 вести.

Става дума за паметници на Пере Тошев, Никола Русински, Андон Кьосето, Георги Сугарев и Михайло Апостолски. Паметниците са финансирани от Сдружението за духовно обединение на Сетинци, Поданци, Крушодари и Лерин. Не е ясно какви пари са дадени за паметниците, посочва изданието.

След дъжда паметници в Скопие, е заглавието на Утрински весник. В Скопие бяха поставени пет нови паметници, пише вевстниктът. Става дума за паметници на Никола Русински, Михайло Апостолски, Пере Тошев, Андон Кьосето и Георги Сугарев. Паметниците са подарък от Сдружението за духовно обединение на Сетинци, Попадинци и Крушоради од Лерин.
Опозиционният Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) попита управляващите дали поставянето на паметници е начин за пране на пари.

„В Скопие за един ден поникват паметници, за които не се знае кой ги плаща и кой е авторът. Управляващите мълчат и за анонимното сдружение. Никой досега не е дал никакво обяснение”, заявили от СДСМ. Според тях в нормална държава това щеше да е мега скандал, който ще води директно до премиера.

В коментар на поставянето на новите паметници анализаторът Миряна Найчевска заяви, че македонският народ е глупав.
„Срамно е и най-вече жалко. Жалко е защото говори за изключително ниското ниво на култура на народа, за неговата интелигентност и неговото образование. Този народ не е смотан, нито изплашен.

Този народ е просто глупав, като цепеница, недодялана”, написала Найчевска на профила си във Фейсбук.

 
 
Коментарите са изключени за Пет нови паметника в града-музей Скопие