Пътник заплаши да разбие самолет на „Луфтханза“

| от chronicle.bg |

Истинска драма се разигра днес в самолет, извършващ полет от Франкфурт за Белград.

Американски гражданин от йордански произход заплашил да разбие вратите на самолета. Първоначално се появи информация, че той се е опитвал да нахлуе в пилотската кабина, но по-късно от авиокомпанията отрекоха тази информация.

Мъжът станал от мястото си изведнъж по време на полета и започнал да тропа по пилотската врата, настоявайки да го пуснат да влезе. Той заплашвал да отвори вратите на самолета, докато машината се намирала над Австрия. Нападателят искал да разбие самолета на „Луфтханза“, „защото получил послание от Аллах за това“. Обезумелият пътник на име Лакен непрекъснато повтарял, че е получил „просветление от Аллах и трябва да разбие самолета“.

Той на няколко пъти се опитал да отвори вратата на самолета, но благодарение на намесата на група хандбалисти, които пътували в самолета, бил неутрализиран. „Лакен се опита да разбие пилотската кабина. В един момент настъпи истински хаос. Той повтаряше, че е загубил разсъдъка си и иска да отведе всички пътници при Аллах. Положението стана истински драматично“, разказват свидетели.

За щастие всичко приключи благополучно“, разказа един от играчите на хандбалния отбор „Войводина“ след приземяването на самолета на летището в Белград. Веднага след това започна разследване на случая от страна на местната полиция.

От „Луфтханза“ подчертават, че безопасността на самолета не е била застрашена, защото мъжът е спрян от екипажа и пътниците. Той е задържан на една от седалките в самолета до края на полета, след което е предаден на сръбските власти. От компанията уточняват, че мъжът се е опитал да отвори една от вратите на самолета, които няма как да бъдат отворени по време на полета.

Самолетът е кацнал безаварийно в Белград. От компанията отказват да дават повече информация за самоличността на пътника и онова, което е говорил по време на полета.

 
 
Коментарите са изключени за Пътник заплаши да разбие самолет на „Луфтханза“