Парламентът разреши ареста на Сидеров и Чуколов

| от chronicle.bg |

Парламентът разреши задържането на депутатите от „Атака“ Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Двамата доброволно се отказаха от имунитета си за възбуждане на наказателно преследване срещу тях за случая в НАТФИЗ на 23 октомври.

Със 124 гласа „за“, 19 „против“ и 15 въздържали се депутатите дадоха разрешение за задържане на лидера на „Атака“ Волен Сидеров по искането на главния прокурор от 26 октомври.
Предложението за разрешаване на задържане на Десислав Чуколов беше прието със 118 гласа „за“, 18 „против“ и 14 въздържали се.

Сидеров се обяви за жертва на политическа репресия. „Естествено очаквам да ни задържат, то е ясно, че ще стане, защото срещу нас се извършва политическа репресия“, каза лидерът на „Атака“.

Миналата седмица НС свали имунитетите им за образуване на наказателно постановление за събитията на 12 октомври, когато Сидеров и Чуколов предизвикаха среднощен скандал пред магазин за алкохол и цигари в столицата. От вчера двамата са с обвинения за хулиганство и мярка „подписка“, тъй като искаха да обискират частна собственост и посегнаха на униформени полицаи.

 
 
Коментарите са изключени за Парламентът разреши ареста на Сидеров и Чуколов