Папата позира за „селфи“ с млади хора на площад Свети Петър

| от |

Папа Франциск сериозно се отклони от утвърдената практика, като пренебрегна подготвената си проповед по случай Палмова неделя/Цветница и говореше напълно импровизирано. След това той
се качи на папамобила си, за да позира за снимки тип „селфи“ с млади хора от тълпата, съобщи Асошиейтед прес.

10155799_700530333318868_2947002136558402320_n

Десетки хиляди богомолци, жители на Рим и туристи, присъстваха на литургията на площад Свети Петър във Ватикана, отслужена от папата.

Богомолците носеха клонки от маслина, дълги палмови клонки или палмови листа, сплетени под формата на кръст.

Папата беше облечен в червени одежди, които символизират кръвта на разпънатия на кръста Исус Христос. С литургията за Палмова неделя/Цветница започва Страстната седмица, чиято кулминация е Възкресение Христово идната неделя.

В своята проповед папата говореше за събитията през последните два дни от живота на Исус – предателството, залавянето, побоя, съденето и разпъването на кръста – и призова хората да се замислят сериозно на кого приличат най-много: на тези, които са помагали на Исус, или на тези, които са Го осъдили, предали или са били безразлични към съдбата Му.

Папата изглеждаше уморен и унил през по-голямата част от литургията, но после се оживи и придоби по-свеж вид, докато поздравяваше млади хора, носещи палмови клонки, и обикаляше площада с папамобила си, отбелязва Ройтерс.

 
 
Коментарите са изключени за Папата позира за „селфи“ с млади хора на площад Свети Петър