Папа Франциск разпродава за благотворителност подаръците, които е получил

| от |

Папа Франциск ще разпродаде в благотворителна лотария всички подаръци, които е получил, сред които фигурират фиат Панда последен модел и скромна кафемашина, съобщава Франс прес.

Лотарията ще бъде теглена на 8 януари и ще бъде в полза на бездомните, за които се грижи Ватикана. По традиция всяка седмица Светият отец, както и предшествениците му, получават от частни лица и от предприятия голям брой подаръци с цел популяризиране на продукцията им.

Срещу билет за томбола от 10 евро щастливци ще могат да спечелят луксозен всъдеход с всички екстри, пистов бегач, тандем, широкопола шапка, цифрова видеокамера или италианска кафемашина.

Светият отец се застъпва за най-бедните, включително и за бездомниците, които нощуват в близост до Ватикана. Престижните подаръци не съответстват на аскетичния му начин на живот. Така той се раздели със скъпия си мотор „Харли Дейвидсън“, който му беше подарен. Той бе оценен на 12-15 хиляди евро, а се продаде на търг в Париж за 241 500 евро, припомня агенцията. /С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Папа Франциск разпродава за благотворителност подаръците, които е получил