Панирани миди със сос „Бешамел“

| от |

Необходими продукти:

За мидите:
200 г едри миди с черупка
20 г масло
1 к. ч. бяло вино

За панировката:
100 г брашно
100 г. галета
1 яйце
100 мл олио

За соса:
2 ск. чесън
1 гл. кромид лук
1 малка зелена чушка
1 ч. л. брашно
200 мл прясно мляко
50 мл зехтин екстра върджин
магданоз
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме мидите в тенджерка заедно с маслото, виното, обелката на лука. Похлупваме и задушаваме мидите до отваряне. Отделяме ядките, като заделяме едната част на черупките. Запазваме и получения бульон. Нарязваме на ситно лука и чушките и ги задушаваме. Когато омекнат, добавяме нарязаните миди. В друг тиган запържваме брашното и зехтина, сипваме млякото и малко от заделения бульон и варим до сгъстяване. В получения гъст сос прибавяме зеленчуците и мидите. Объркваме хубаво, след което разпределяме сместа в заделените половинки от черупки и панираме последователно в брашното, яйцето и накрая в галетата. Пържим в загрятото олио до златисто. По желание може да сервираме върху микс от салати и сос „Тартар“.

 
 
Коментарите са изключени за Панирани миди със сос „Бешамел“