Оргазъмът на жената зависи от мислите й

| от |

Способността на жената да достигне до оргазъм зависи до голяма степен от мислите й по време на интимна близост.

Това показва изследване, проведено под ръководството на Паскал де Сатер, проф. по сексология в белгийския университет Льовен.

Специалистите са изследвали 251 жени на възраст от 18 до 67 години. 176 от жените твърдяли, че редовно изпитвам оргазъм с партньорите си, докато 75 сподели, че имат проблеми в това отношение. Всички водили редовен сексуален живот от 2 до 90 сексуални контакта месечно.

По време на изследването жените отговаряли на въпроси, свързани с емоциите, мислите и поведението им по време на секс и самозадоволяването.

Анализирайки отговорите, Сатер и екипът му забелязали, че жените, които редовно стигат до оргазъм, са имали еротични мисли по време на интимната близост. И обратно – жените с трудности при достигането на оргазъм по време на половия акт са си мислили за него друго.

Освен това се изяснило, че жените с редовен оргазъм по време на сексуалния си контакт са били в по-голяма степен съсредоточени върху телесните си усещания в сравнение с другата категория участнички.

В същото време по време на секс и едната, и другата категория да достигали до оргазъм без проблем и най-интересното е, че са се отдавали на еротични фантазии.

Де Сатер и екипът му били изненадани от резултатите, но все пак стигнали до заключението, че мислите и състоянието на ума имат най-голямо значение за оргазъма на една жена. Според тях ако жените успеят да прогонват несексуалните си мисли по време на акт (примерно за външния си вид или за теглото си) и се съсредоточат само върху еротиката, ще увеличат шанса да стигнат до оргазъм, съответно ще подобрят и сексуалния си живот. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Оргазъмът на жената зависи от мислите й

Повече информация Виж всички