Оманският фонд: Държавата да даде до 2,3 млрд. лв. за КТБ

| от |

Консорциумът ще осигури необходимите допълнителни средства като активи и пари в брой, за да запълни липсите

Оманският фонд очаква от българското правителство чрез Българската банка за развитие или друга институция, определена от правителството, да предостави до 2,3 млрд. лв. като кешов капитал.

Едновременно с това консорциумът е готов да предостави необходимите допълнителни средства като активи и пари в брой на банката, за да запълни липсите. Това ще осигури на банката достатъчен нов капитал за повторното й отваряне, става ясно от факсимиле на писмото, изпратено до БНБ.

i383921

i383922

Фондът отбелязва, че не е получил достъп до доклада на одиторите за КТБ, според който дефицитът на банката възлиза на 4,3 млрд. лв.

Консорциумът иска достъп до доклада на одиторите, за да започне работа с настоящото и бившето ръководство на банката, с цел да се установи дали дефицитът е сходен с настоящите изчисления.

Фондът отбелязва, че собствениците на гарантирани депозити, които искат да изтеглят парите си, ще ги получат в пълен размер, без активирането на схемата за застраховане на вложителите. Вложителите, чиито депозити не са гарантирани от държавата, може да се наложи да приемат намаляване на средствата им в рамките на програмата за помощ на настоящите кредитори и някои вложители в банката. / News7

 
 
Коментарите са изключени за Оманският фонд: Държавата да даде до 2,3 млрд. лв. за КТБ