Оливър Стоун ще снима филми за Сноудън и Путин

| от |

Култовият кинорежисьор Оливър Стоун се впуска в поредна амбициозна авантюра. Авторът на „Апокалипсис сега“, The Doors и „Родени Убийци“ ще снима филм за бившия сътрудник на американските специални служби Едуард Сноудън.

Сценарият на лентата ще бъде по мотиви от романа на руския юрист Анатолий Кучерена, адвокат на Сноудън.

Oliver Stone
„С Оливър окончателно утвърдихме сценария. Според мен той се получи много добре и когато филмът излезе, мисля, че ще накара мнозина да се замислят“, заяви авторът.

Снимките трябва да започнат до края на декември. Главната роля ще бъде изиграна от американския актьор Джоузеф Гордън-Левит. Авторите на бъдещата лента планират 55 снимачни дни.

С това обаче не се изчерпва вдъхновението на Стоун с локация Москва. Именитият режисьор сподели, че иска да заснеме документален филм за руския президент Владимир Путин.

Putin

Стоун вече има зад гърба си документален филм, в който показва връзката на Путин с бившия кубински президент Фидел Кастро. Кинолегендата е автор и на лентата My Friend Hugo в знак на почит към венецуелския президент Уго Чавес.

„Бих иска да интервюирам Путин, за да покажа гледната точка, която американците не искат да чуят. Бих искал да направя документален филм за него“, заяви Стоун./ News7

 
 
Коментарите са изключени за Оливър Стоун ще снима филми за Сноудън и Путин