Оланд: Няма време за губене в борбата срещу ИД

| от |

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че „няма време за губене“ в борбата срещу „Ислямска държава“ (ИД) и призова за обща подкрепа за умерените бунтовници в Сирия.

Това заяви Оланд на откриването на международна конференция в Париж с участието на САЩ и още 30 страни, на която ще бъдат обсъдени стъпките за борба с джихадистите в Ирак. Според Камерън „Ислямска държава“ е глобална заплаха, която се нуждае от глобален отговор“. Няма време за губене“, каза френският президент. „ИД оперира не само в Ирак, но също и в Сирия. По този начин те стават заплаха за целия свят и реакцията трябва да е глобална“, подчерта Оланд.

Той също така призова за пълна подкрепа за сирийската опозиция. „За Франция те са силите на демократичната опозиция. Те трябва да бъдат подкрепени с всички средства“, заяви Оланд.

Миналата седмица американският президент Барак Обама очерта стратегията на САЩ в борбата срещу екстремистите от ИД. Тя предвижда въздушни удари по позициите на ислямистите не само в Ирак, но също и в Сирия. /АФП, БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Оланд: Няма време за губене в борбата срещу ИД