Оланд: Икономическите реформи ще бъдат ускорени

| от |

Френският президент социалист Франсоа Оланд увери, че смята да продължи и дори да ускори икономическите реформи в страната си до края на мандата си през пролетта на 2017 г. Така той отговори на критиките от лявото крило на своята партия.

„Реформите са дълготрайни, те бяха започнати още в първите месеци на мандата ми и ще продължат с още по-ускорен ритъм до края, защото Франция се нуждае от реформи“, заяви Оланд, след като прие снощи в Елисейския дворец ръководители на големи чуждестранни предприятия.

Целта е „не просто реформи заради самите реформи, а реформи за създаване на повече богатство, повече дейности, повече работни места и привличане на повече инвеститори и повече компании“, допълни френският президент на срещата, посветена на „привлекателността“ на Франция за чуждестранните инвеститори.

Така френският президент отговори индиректно на Мартин Обри, бивша председателка на управляващата Социалистическа партия, която беше негова основна опонентка на първичните президентски избори през есента на 2011 г., шест месеца преди поемането му на властта.

В интервю за „Журнал дьо диманаш“ Обри, която е кмет на Лил, разкритикува настоящата икономическа политика на правителството и поиска нейното „преориентиране“. Премиерът Манюел Валс изключи подобно нещо и заяви, че правителството не може да спре по средата на пътя и че „компаниите се нуждаят от видимост и четивност“. /АФП/БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Оланд: Икономическите реформи ще бъдат ускорени