Одобриха Кристалина Георгиева за комисар по бюджета и човешките ресурси

| от |

Кристалина Георгиева е била единодушно одобрена от евродепутатите за комисар по бюджета и човешките ресурси.

Решението е взето от трите комисии, които я изслушаха днес – по бюджет, бюджетен контрол и правни въпроси. За единодушната й положителна оценка съобщи говорителят на ЕНП в бюджетната комисия Жозе Мануел Фернандес, предаде БНР.

Повече от три часа днес Кристалина Георгиева отговаря пред евродепутатите от трите комисии как смята да работи като комисар по бюджета и човешките ресурси. Изслушването й премина под формата на сериозен диалог за ефективното управление на европейския бюджет, за контрола на разходите и за вариантите за осигуряване на допълнителни приходи. Част от евродепутатите бяха подготвили и въпроси за необходимите промени в кадровата политика на Еврокомисията, която също попада в ресора на Георгиева.

Тя демонстрира детайлно познаване на бъдещия си ресор, както и твърди намерения да направи всичко необходимо европейският бюджет да се използва възможно най-добре. Според нея, трябва да е ясно какво постига Европейският съюз с всяко похарчено евро и как помага на хората в отделните страни.

Кристалина Георгиева се обяви за повече контрол в отделните страни, както и за силна Европейска служба за борба с измамите и обособяване на службата „европейски прокурор“. Тя обеща на евродепутатите спешно да потърси варианти за стабилизиране на европейския бюджет, така че в края на всяка година да не се появява недостиг, който застрашава плащанията към отделните страни. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Одобриха Кристалина Георгиева за комисар по бюджета и човешките ресурси