Очертава се до 7% спад на туристите по южното Черноморие

| от |

Туроператори и туристически организации очакват до 7 процента спад на туристите това лято. Най-големият български курортен комплекс „Слънчев бряг“ намали цените и започна да предлага бонусни схеми, за да се напълни почивната база, предаде кореспондентът на БНР в Бургас Даниела Костадинова.

Sunny Beach Bulgaria

От началото на сезона досега има спад между 8 и 10 на 100 на туристите, заяви председателят на Съюза на собствениците на хотели в Слъчнев бряг Елена Иванова. По-малко са туристите както от Източна, така и от Западна Европа:
Точно така, както ние си го казахме, а след Берлинска борса, когато това официално беше съобщено, записванията за България са между 15,18 до 20 процента по ниски и в западни пазари, имам в предвид Германия, Англия, Скандинавски страни, тези туристи тази година са насочени към Гърция. Официалната статистика сочи, че Гърция има ръст тази година за първото шестмесечие от 20 процента, което много ясно показва къде са туристите.
Дъждовното време, спрените автобусни екскурзии от Беларус и украинската криза са само част от причините за слабия туристически сезон, твърдят от бранша. 30 на 100 по-малко туристи от Източна Европа отчитат туристическите агенции до момента, каза туроператорът Иван Кирязов.
Има спад, очебиен е, очевиден е. Този спад се потвърждава от специалните оферти, които хотелите, близо 20 дена, пускат към туроператорите. Те специално се изразяват в бонусни схеми, корекции на цени, понижаване. Ние основно на пазара, в Източна Европа работим, там има сериозен спад. Просто това е сезонът, реалността е такава.
Нови по-ниски цени, изгодни оферти в последния и бонусни схеми започнаха да предлагат хотелиерите в Слънчев бряг за стимулиране на пазара.
 
 
Коментарите са изключени за Очертава се до 7% спад на туристите по южното Черноморие

Повече информация Виж всички