Очаква се балистичната експертиза за инциндента край Средец

| от chronicle.bg |

Очаква се днес да бъдат оповестени резултатите от балистичната експертиза за трагичния инцидент край Средец, при който нелегален имигрант беше убит от изстрел на граничен полицай, съобщава Дарик. В телефоните на незаконните имигранти, задържани на мястото на инцидента, не са открити снимки и видеозаписи със сцени на насилие, съобщават от прокуратурата.

Разследването се води от Окръжна прокуратура – Бургас, а към момента са направени три огледа на местопроизшествието.

В качеството на свидетел е разпитан Вълкан Хамбарлиев – полицейски служител на ГД „Гранична полиция“. Като свидетели са разпитани и неговите колеги – двама полицейски служители, присъствали на инцидента. Пред 7 съдии от Окръжен съд – Бургас следователи са разпитали като свидетели 47 чужденци.

Назначена е съдебно-медицинска експертиза за установяване причините за смъртта на чуждия гражданин. Назначена е балистична експертиза, дактилоскопна експертиза, техническа експертиза и две физикохимически експертизи.

Заключенията на назначените експертизи до настоящия момент не са изготвени.

В четвъртък вечерта български граничен патрул след получен сигнал се натъква на десетки нелегални имигранти от Афганистан край град Средец. Мигрантите не са се подчинили на разпореждане и граничен полицай е стрелял, като вследствие на рикошет един от мигрантите е бил ранен и по-късно е починал. Всички мигранти са били задържани. Миналата седмица стана ясно, че според резултатите от аутопсията раната, от която мигрантът е починал, е следствие на рикошет.

 
 
Коментарите са изключени за Очаква се балистичната експертиза за инциндента край Средец