Община Варна стартира кампания „Осинови куче – намери верен приятел“

| от |

Община Варна стартира кампания под надслов „Осинови куче – намери верен приятел“, чиято основна цел е да популяризира осиновяването на безстопанствени животни от „Общински приют за безстопанствени кучета“ в село Каменар. Началото е 30-ти август, събота, от 10 ч., когато четириногите ще дефилират на площадката за разходка на домашни кучета в Морската градина, под зоркия поглед на служители от звено „Контрол и регистрация” към дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред” и представители на неправителствени организации, които безвъзмездно помагат в приюта в Каменар. На място ще бъдат разяснявани начина за отглеждане на кучето и необходимостта от кастриране, ваксиниране, поставяне на микрочип и регистрация в районните кметства по местоживеене на домашните любимци.

Организаторите съобщават, че кучетата са обезпаразитени, кастрирани, ваксинирани срещу бяс, а при осиновяване им се поставя микрочип за идентификация. Стопаните на осиновено от приюта животно са освободени от такса „домашен любимец“.

Информация за всички кучета, който се предоставят за осиновяване, може да бъде получена на място в приюта – с. Каменар, ул. „Цар Симеон I “ № 73 или на официалния сайт www.opbk-varna.com.

 
 
Коментарите са изключени за Община Варна стартира кампания „Осинови куче – намери верен приятел“