Обама не иска да бъде съдия във Върховния съд

| от |

Американският президент Барак Обама обича закона и да преподава. Той обаче няма никакъв интерес да става съдия във Върховния съд, след като напусне Белия дом.

„Обичам закона по интелектуален начин“, казва той през списание „Ню Йоркър“. „Обичам да нищя проблеми, да се боря с аргументи. Обичам да преподавам. Липсва ми учебната зала и контакта със студентите. Да бъда съдия е твърде монашеско за мен. Особено след като прекарах 6 години в голямата политика, а до края на мандата ми ще станат общо 8. Мисля, че трябва да изляза от тази област“, добавя президентът.

Леон Панета, бившият генерален директор на ЦРУ, наскоро предизвика професионалните качества на Обама в книгата си „Worthy Fights“. Обама твърде често „разчита повече на логиката на преподавател по право, а не на страстта на един лидер“, пише Панета. В резултат на това президентът „избягва битката, оплаква се и пропуска възможности“.

Панета, който през 2013 г. се оттегли във фермата си в Калифорния след дълга кариера в политиката, смята, че е хубаво да бъдеш внимателен, но това не е достатъчно. /АФП

 
 
Коментарите са изключени за Обама не иска да бъде съдия във Върховния съд