Обама: Хилъри Клинтън би била отличен президент

| от |

Американският президент Барак Обама заяви в телевизионно интервю, че бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън би била отличен президент, ако се кандидатира за следващите избори и ги спечели, предаде BBC.

Той признава, че двамата често разговарят, но Клинтън не е на едно мнение с него за всичко, което би било добре за избирателите след двата му мандата в Белия дом.

Обсъждайки кандидатурите на демократите за негов наследник, той спомена по име единствено нея. Не за първи път президентът й дава висока оценка – не само за работата като държавен секретар през първия му мандат, но и като вероятен президент. За пореден път Обама повтори и че са близки приятели.

Двамата се бориха през 2008 година във вътрешните избори на Демократическата партия за кандидатурата на президент, които Обама спечели.

Следващите президентски избори в САЩ ще се проведат през 2016 година. Очаква се Хилъри Клинтън да обяви решението си дали ще се кандидатира за държавен глава в началото на следващата година.

Смята се, че мемоарната книга „Трудни избори“, която тя издаде тази година, е стъпка на Клинтън към предстоящата надпревара за Белия дом през 2016 година. След като напусна поста държавен секретар, дълго време се спекулира дали ще яви отново на президентските избори. / NewsBG

 
 
Коментарите са изключени за Обама: Хилъри Клинтън би била отличен президент