Обама: Джихадистите няма да ни уплашат

| от |

„Бруталните убийства на американски журналисти от терористите от ИД няма да ни уплашат“, заяви президентът на САЩ Барак Обама.

„Ужасяващите действия на джихадистите от Ислямска държава дори ще ни обединят като нация и ще укрепят нашата решимост да се борим против терористите. Те ще узнаят, че ние няма да забравим и ще стигнем токова далеч, колкото е необходимо, за да възтържествува правосъдието“, изтъкна Обама.

По-рано американските спецслужби потвърдиха автентичността на видеозаписа, разпространен от ИД, на който джихадист отправя т.нар. „Второ послание към Обама“, след което обезглавява журналиста Стивън Сотлоф. Бруталната екзекуция бе извършена 14 дни след тази на друг американски журналист, Джеймс Фоули, чието обезглавяване джихадистите също разпространиха в интернет.

След втората екзекуция законодателите поискаха от Обама да представи спешно план за справяне с „Ислямска държава“. След убийството на Фоули американският президент призна, че Белия дом няма изработена стратегия срещу джихадистите, заради което бе остро критикуван. „Ще се справим, но се нуждаем от време“, заяви и тогава и сега Обама. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Обама: Джихадистите няма да ни уплашат