„Нюзрум“ на НВО с прожекция в нюзрума на bTV

| от |

Днес започва третият и последен сезон на сериала на Аарън Соркин The Newsroom.
В понеделник, 10 ноември, започва финалният сезон на култовия сериал на HBO „Нюзрум“ (The Newsroom). Домакин на прожекцията за журналисти ще бъде най-рейтинговия български нюзруум – този на bTV.

Венелин Петков, Гена Трайкова, Виктория Петрова, Юксел Кадриев, Иван Георгиев и Лиляна Боянова ще посрещнат колегите си от медиите веднага след централната емисия новини на терена на нюзрума на bTV, за да проследят заедно първия епизод от напрегната сага на HBO, в която Джеф Даниелс играе ролята на безкомпромисния телевизионен водещ Уил Макавой.

Създателят на сериала Аарън Соркин, носител на множество телевизионни награди и Оскар за сценария на The Social Network, обещава напрегнат сезон. Още първият епизод пресъздава реално събитие – бомбения атентат на Бостънския маратон миналата година.

„Нюзрум“ дебютира по HBO през юни 2012 година, а първата серия на продукцията предизвиква огромен интерес. Епизодът стана третата най-гледана премиера на сериал на HBO в САЩ, заемайки почетно място след „Game of Thrones“ и „Престъпна империя“.

Оригиналната HBO продукция проследява процеса на работа в екипа на вечерната емисия новини в телевизияACN, където говорител е Уил Макавой. Авангардният водещ често попада в конфликтни ситуации заради неласкавото си отношение към американската политика. Изпълнителният продуцент на новинарското шоу – Макензи Макхейл (Емили Мортимър – „Изобретението на Хюго“, „Злокобен остров“), е готова почти на всичко, за да позволи на Макавой да изкаже мнението си. Целият екип има амбицията да създава обективни новини, напук на политическия и корпоративен натиск.

Последният, трети сезон, ще е 6 епизода и ще се излъчва всеки понеделник от 22.05 часа по HBO. Всички епизоди ще могат да се гледат и в стрийминг услугата HBOGO.bg. Достъпът до първия епизод ще бъде свободен – без регистрация.

 
 
Коментарите са изключени за „Нюзрум“ на НВО с прожекция в нюзрума на bTV