Ню Йорк за Великден : На лов за Фаберже

| от |

Малчуганите с кошнички в ръка, очакващи с нетърпение появата на Великденския заек, със сигурност ще останат разочаровани от започналия в Ню Йорк Голям лов на необичайни великденски яйца – произведения на изкуството, предаде ДПА.

733816_342506349182417_1014883680_n

Участниците в лова ще търсят големи скулптури на яйца, създадени от световноизвестни творци и скрити на различни места в петте административни района на Ню Йорк.

По поръчка на „Фаберже“ – компанията, известна с яйцата, произведения на бижутерското изкуство, творци като Джеф Кунс, Джулиан Шнабел, Ралф Лорън и Каролина Ерера са създали уникални 70-сантиметрови скулптури, които ловците ще „събират“ с помощта на безплатна мобилна апликация.

Големият лов на великденски яйца ще продължи 17 дни. Участниците в него ще трябва да открият 275 скулптури. Местонахождението на всяко отделно яйца ще остане тайна, докато най-малко 10 души не го намерят и не го маркират. Тогава локацията му ще се появи върху публична интерактивна карта.

Търсачите ще участват в томбола за спечелването на медальони на „Фаберже“ на стойност между 30 000 и 50 000 долара. След края на лова скулптурите ще бъдат изложени в центъра „Рокфелер“ в очакване на благотворителен търг. Стартовата им цена на аукциона ще бъде 500 долара. Средствата от продажбата ще бъдат предоставени на две организации.

Можете да следите търсенето на http://thebigegghunt.org/ или в социалните мрежи.

 
 
Коментарите са изключени за Ню Йорк за Великден : На лов за Фаберже