Новото поколение прави по-малко секс

| от |

20131208_0065

Експерти от Лондон установили, че представителите на сегашното поколение (възрастова група 16-44 години) прави секс средно по 4,9 пъти месечно.

В сравнение с преди десет години, специалистите наблюдават рязък спад на сексуалната активност, която през 2003 г. е била 6,3 пъти месечно.

„Това може да се случи само в свят, където сексът е проникнал във всичко – в интернет, киното, телевизията, рекламите. Живеем във време с рекордна посещаемост на порно сайтове, свободата за сексуално изразяване в медиите е достигнала размер, както никога преди“, обясняват експерти.

За това голяма част от двойките правят секс двойно по-малко, отколкото обвързаните от предишното поколение.

Днес сексът е навсякъде около нас, но той вече не е толкова вълнуващ, както преди години. Старото поколение е смятало за нещо „вълнуващо“ сексът по телевизията, докато сега той е описван като изтощителен, обикновен и лишен от всякакъв блясък. За много хора днес той е нещо, което само предизвиква умора.

Друго обяснение за резкия спад на сексуалната активност е развитието на технологиите. „Преди, когато хората лягаха да спят, угасяха светлината и …докосваха партньора. А днес винаги ще се намери нещо по-важно, което да направите преди да заспите – да проверите пощата си, да разгледате снимки в социалните мрежи, да напишете „лека нощ“ във Фейсбук или да прочетете няколко сексуални материала виртуално. Истината е, че преди време, ако оставите двама души насаме в напълно празна стая, след минути ще намерите сплетени в екстаз тела. Но ако им дадете смартфони или лаптопи, вероятността резултатът да бъде подобен, изчезва.

Друг особено тревожен показател е, че сексуалната активност на жените между 25 и 35 години рязко намалява. Обяснението е: стрес на работното място, ежедневни финансови затруднения, депресия, социални мрежи, електронна поща, мобилен, телевизия…списъкът с оправдания е дълъг.

Така че, изследователите достигнали до следния извод – колкото повече време, внимание и усилия посвещаваме на нашия виртуален живот, толкова по-малко ни е грижа за собствения ни плътски живот. За това учените призовават: „Хора, изключете телевизора, компютъра, хвърлете настрана смартфона и правете секс. Много е вероятно да имате нужда от него много повече отколкото от телефона си“.

 
 
Коментарите са изключени за Новото поколение прави по-малко секс