Новият стадион на Славия трябва да бъде построен за година и десет месеца

| от |

Новият стадион на Славия трябва да бъде построен за година и десет месеца, каза президентът на клуба Венцеслав Стефанов на пресконференция днес.

1
Той разкри, че проектът е на фаза подписване на споразумение между клуба и германския инвеститор IFS, като остава да бъдат уточнени само някои дребни детайли.

„Стадионът ще бъде копие на този на германския Майнц. Ще имаме модерен стадион, без държавата да даде една стотинка и на който ще могат да играят всички отбори. Може би немската фирма, която ще строи стадиона, мисли повече за българския футбол, отколкото някои други хора“, каза Венцеслав Стефанов.

Българският футбол има нужда от глътка въздух. Необходима е помощ от държавата за клубовете, вместо да се строи нов Национален стадион. Министърът на спорта Мариана Георгиева каза, че трябват 120 милиона лева за нов стадион, а вместо това тези пари е по-добре да се разпределят сред областните градове, които ще си оправят стадионите, ще построят нови игрища, на които да тренират децата.

2

Ето, например Гриша Ганчев направи стадиона в Ловеч за 5-6 милиона лева. За какво ни е нов Национален стадион? Германия като играе на „Алианц Арена“ в Мюнхен да не би да е
по-малко престижно. А дори и стадион като „Уембли“ е на загуба. Държавата ни трябва да обърне внимание на младите, защото иначе всички ще избягат на запад и ще се превърнем в държава на
малцинствата“, коментира Венцеслав Стефанов на пресконференция днес.