Новият филм на Мартин Скорсезе „Тишина“ ще излезе през 2015 година

| от |

Киностудията „Прамаунт пикчърс“ планира да пусне по кината в САЩ новия филм на режисьора Мартин Скорсезе „Тишина“ през сезона на „Оскар“-ите – през ноември 2015 година, съобщи Дедлайн.

MartinScorseseSilencedoublephoto

Лентата на Скорсезе е по романа „Тишина“ на японския писател Шусаку Ендо. Книгата описва историята на двама португалски йезуити през 17 век. Двамата главни герои заминават за Япония, за да търсят ментора си, като същевременно продължават мисионерската си дейност. Пътувайки из страната, те се сблъскват с насилието и съпротивата.

Съавтори на сценария са Скорсезе и Джей Кукс. Във филма ще се снимат Андрю Гарфийлд („Социалната мрежа“, „Невероятният Спайдърмен“), Кен Ватанабе („Генезис“, „Мемоарите на една гейша“) и Лиъм Нийсън („Списъкът на Шиндлер“, „Междузвездни войни“ и т.н.). Скорсезе планира повече от десетилетие да екранизира романа на японския писател. „Тишина“ е проект, към който отдавна имам слабост – твърди режисьорът на „Шофьор на такси“ и „Бандите на Ню Йорк“. – След като прочетох романа, си казах, че ще заснема филм, адаптиран по него. Изчаквах обаче подходящия момент и най-благоприятните обстоятелства, за да осъществя мечтата си.“ Лентата на Скорсезе ще бъде заснета в Тайван. Последният филм на Скорсезе, излязъл на екран, е „Вълкът от Уолстрийт“. Лентата бе с пет номинации за наградите „Оскар“ и се превърна в най-касовия за твореца..

С БТА

 
 
Коментарите са изключени за Новият филм на Мартин Скорсезе „Тишина“ ще излезе през 2015 година