Нова система позволява да закупуваме билет за градския транспорт през смартфон

| от |

Ние създаваме система за заплащане на билетите за градски транспорт чрез смартфон. Системата разпознава в кой автобус се намирате, по коя линия пътувате и си купувате билет, като сумата за билета се начислява или към вашата телефонна сметка или ако сте си дали данните за банковата карта, се удържа от там, обясни ръководителят на екипа, разработил мобилното приложение „Tickey” Димитър Димитров в интервю за предаването „Хоризонт за вас“. Приложението беше представено по време на осмото издание на StartUP Weekend София.

В момента преговаряме с Община Бургас и Столична община да тръгнем с пилотни проекти в рамките на два месеца, добави той.

Димитров обясни и какъв е принципът, на който ще работи системата: Смартфонът ще разбира къде се намира чрез монтирани в превозните средства „Сензори за близост“, които излъчват определена информация. Когато се качите в автобуса, вашият смартфон разбира, че има инсталирани такива сензори, чете информацията им, свързва се с нашия сървър и от там идентифицира в кое превозно средство се намирате и по коя линия се движите./ БНР

 
 
Коментарите са изключени за Нова система позволява да закупуваме билет за градския транспорт през смартфон