Нов воден кошмар, пороят взе 2 жертви в Бургас

| от |

Пожарникари са открили тялото на удавена жена в автомобил в местността Ченгене край Бургас, съобщиха от МВР.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи и за втора жертва в Бургаска област – удавена 23-годишна жена. В момента в региона не се издирват други хора.

Тази нощ в Бургаско се изляха 84 литра на квадратен метър. Спасителни екипи са се отзовали на сигнали за бедствие в бургаските квартали „Победа“, „Акациите“, „Крайморие“ и рибарското селище „Отманли“. Евакуирани са повече от двадесет души.

Към град Бургас пътуват министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Той поясни, че през изминалото денонощие са извършени над 320 спасителни операции от екипи на МВР. „Обстановката се усложни след 3 ч. и имаше бедстващи хора вкварталите „Победа“, „Акациите“, както и в рибарското селище „Отманли“, обясни главният секретар на МВР.

В района на парк „Росенец“ приливаната вълна е отнесла 6 коли в дерето.

Най-вероятно тя е тръгнала от реката в близост до селото край парка. В момента се издирват хората от колите, като на мястото на инцидента е започнал оглед с хеликоптер. Пристигнал е кметът на Бургас Димитър Николов, както хора, загубили връзка със своите близки. Напълно е възможно хората в отнесените коли да са успели да са успели да се спасят.

Към момента са затворени пътищата Бургас – Созопол, Стара Загора- Хасково, както и международният път Е-80. Обстановката в Стара Загора и Хасково също е усложнена. 4-метрова е била приливната вълна в Харманли. Извършена е евакуация на жителите в с. Бисер.

Информацията е на БНР. /БГНЕС

 
 
Коментарите са изключени за Нов воден кошмар, пороят взе 2 жертви в Бургас