Пореден слаб мач за България и загуба от Норвегия с 2:1

| от |

Норвегия победи България с 2:1 в мач от третия кръг на квалификациите за Евро 2016. Тарик Елионуси откри резултата за домакините в 11-ата минута. Две минути преди края на първото полувреме Николай Бодуров изравни резултата.

Той отбеляза първия си гол за националния тим от 27 мача. В 72-ата минута Хавард Калевик Нилсен отново даде преднина на домакините след грешка в защитата на българския отбор.

Възпитаниците на Любослав Пенев се представиха разочароващо във втори пореден мач и с това поражение значително намалиха шансовете си за класиране на Евро 2016. Домакините започнаха много по-активно двубоя и натискът им даде резултат в 13-та минута, когато централната защита на България не се ориентира добре при една изсипана топка и Тарик Елюноси остана сам срещу Николай Михайлов, след което откри резултата. „Викингите“ изпуснаха още няколко добри положения, но в края на първата част българският тим заигра по-силно и стигна до изравнителен гол, дело на Николай Бодуров. Бранителят на Литекс се разписа с глава след центриране от корнер.

Импулсът на „лъвовете“ продължи и след почивката, като те можеха да стигнат до пълен обрат, но Георги Илиев на два пъти стреля неточно от далечно разстояние. След 65-та минута обаче норвежците отново натиснаха и това даде резултат в 71-та минута, когато Нилсен направи 2:1 с изстрел от воле от около 10 метра, като за това попадение вина носи и вратарят Николай Михайлов. Българските футболисти не успяха да отговорят до края и в крайна сметка допуснаха втора загуба в рамките на 4 дни.