Нико Розберг спечели Гран при на Монако

| от |

Германецът Нико Розберг с „Мерцедес“ спечели Гран при на Монако във Формула 1 за втора поредна година.


rosberg

Розберг стартира от първа позиция и не даде шансове на преследвачите си в състезанието по улиците на Монте Карло. Така той записа втори успех за сезона след победата си в първия старт в Австралия и излезе начело в генералното класиране със 122 точки. Розберг финишира за 1:49:27.661 час и изпревари с 9.210 секунди съотборника Люис Хамилтън (Великобритания), който прекъсна серия от четири поредни успеха. Хамилтън падна на второ място в генералното класиране със 118 точки. Британецът дълго време се движеше плътно зад Розберг, но 13 обиколки преди края на надпреварата съобщи за проблем с визьора на каската си, което не му позволи да вижда добре с лявото око и да поддържа нужното темпо.

Пилотите на „Мерцедес“ записаха пета поредна двойна победа в шестия старт от сезона, след като Хамилтън отпадна заради дефект в дебютанта надпревара. Трети на 9.614 секунди се нареди Даниел Рикардо (Австралия) с „Ред Бул“, който след втория си пореден подиум събра 54 точки и се изкачи на четвърта позиция в генералното подреждане.

Испанецът Фернандо Алонсо с „Ферари“ завърши четвърти на 32.452 секунди зад победителя. Той е трети в класирането за сезона с 61 точки. Жул Бианки от Франция пък финишира девети на обиколка и донесе първи точки във Формула 1 в историята на отбора на „Маруся“.

Световният шампион от последните четири сезона Себастиан Фетел (Германия) с „Ред Бул“ отпадна още в осмата обиколка в днешния старт номер 100 в кариерата си във Формула 1. Фетел получи дефект в системата КЕРС и беше принуден да се откаже за втори път от началото на кампанията. Германецът спечели последните девет състезания през миналия сезон, но през настоящия успя само веднъж да се класира на подиума в Гран при на Малайзия, когато завърши трети. Фетел е шести в генералното класиране с 45 точки.

2

2

 
 
Коментарите са изключени за Нико Розберг спечели Гран при на Монако