Няма такова нещо, като „порно зависимост“

| от |

Учени се наемат и започват да анализират „порно зависимостта.“ В крайна сметка те са единодушни, че няма научно изследване, което де докаже, че човек може да бъде зависим от порното.

2

Екипът на психолог Дейвид Лей, стига до заключението, че всички проучвания на темата имат няколко сериозни проблеми, като липса на данни, правилна методология на изследванията, или липса на точни спецификации на модела „порно зависимост“.

Проучването е стигнало до много малко доказателства за негативните страни на зависимостта от порното, заключението е, че няма никакви признаци, че зависимостта от порнографията е свързана с проблеми с ерекцията или че предизвиква ментални проблеми на потребителите.

Психологът препоръчал на лекарите да бъдат внимателни и че хората, които сигнализират за такава „зависимост“ е по-вероятно да са мъже, да имат не-хетеросексуални ориентация, високо либидо и да имат религиозни възгледи, които са в противоречие с тяхното сексуално поведение и навици.

Той намерил и положителни страни на порното – като развитие на сексуалността, подобряване на качеството на живот и удовлетвореността от дългосрочните отношения.

 
 
Коментарите са изключени за Няма такова нещо, като „порно зависимост“